Can we create contemporary flexible workspace in a former electrical station in the heart of Manchester?

Linley5.jpg

Linley House 

Project Details

Client: Castleforge 

Architect: MoreySmith 

Status: Complete

 

Structural design in brief

Reworking of North West Electricity Board building built in 1963

Transformer hall into Clockwise
co-working club lounge

Careful investigations and modification of tunnels and critical infrastructure

Linley2.jpg
Linley4.jpg

Breathing life back into this tired 1960’s frame was no simple task. With limited record information to work from, we knew that a complex network of below ground infrastructure had to be retained and protected during the works. Working around this we performed extensive investigations to enable the former transformer hall to be connected to the ground plane and identified opportunities for easy removal of structure to open up the internal layouts.

Linley1.jpg
PREVIOUS PROJECT
NEXT PROJECT